Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze cookies en algemene voorwaarden.

Activiteiten

TUC

VOOR

TILBURG

 

De Tilburg University Cantus is meer dan een feest alleen. Elke bezoeker zet zich voorafgaand aan de cantus in voor de Tilburgse maatschappij. Handen uit de mouwen dus! We hebben al wat activiteiten voor je onder elkaar gezet. Interesse in een van deze activiteiten? Laat het dan weten via externtuc@gmail.com!

 

Philadelphia

 

Mensen met een beperking ondersteunen om prettig te leven. Philadelphia Tilburg bevat twee woonruimtes. Een van de huizen is bedoeld om jong volwassene met een beperking te helpen om uiteindelijk zelfstandig te kunnen wonen. Het andere huis is voor ouders die (nog) niet zelfstandig voor hun kind(eren) kunnen zorgen en hierbij dus ondersteuning krijgen. Vrijwilligers van Philadelphia zorgen ervoor dat zij zo normaal mogelijk kunnen leven, en daar kan jij ook een handje bij helpen!

Activiteiten:

Locatie Trainingshuis

Persoonlijke activiteiten:

  • Een (autistische) bewoner zou het leuk vinden, als er iemand mee zou willen gaan ‘zoeken’. Bewoner heeft een eigen metaaldetector. Hij (34 jaar) weet waar te moeten zoeken, maar de drempel om het alleen te doen is voor hem helaas te hoog. Als er iemand met hem mee zou kunnen gaan, is de kans op het vinden van een schatkist een stuk hoger 😉
  • Een vrouwelijke bewoner (23) zou het leuk vinden als er een vrijwilliger is die samen met haar ‘diamant painting’ zou willen doen. Dit zijn kleine steentjes die met ‘secure’ geplakt worden, wat uiteindelijk resulteert in een blinkende afbeelding.
  • We hebben een (autistische) jongeman (23) die graag een vrijwilliger zoekt die met hem (lange) afstanden zou willen fietsen. Jongeman heeft een eigen wielrennersfiets.
  • Wandelen (met een LVB) is door een aantal bewoners benoemd.

Groepsactiviteiten (voor groepsactiviteiten beschikt Philadelphia over een zaaltje waar gebruik van mag worden gemaakt):

Jongeren bij ons op de locatie zouden het leuk vinden als er vaker activiteiten worden georganiseerd in het zaal, waar we gebruik van mogen maken. Op dit moment word er één keer in de week voetbaltraining gegeven, maar bewoners zouden graag wat vaker willen ‘trainen’. Zo zijn er verschillende activiteiten opgenoemd, zoals basketbal, badminton, trefbal of een ‘apenkooi’. Dit kan dus nog ingevuld worden door studenten in samenwerking met Philadelphia.

  • Tafelvoetbal toernooi met LVB’ers.

Jongeren hebben bij ons de mogelijk om tijdens het koffiemoment 20.00 – 21.00 gebruik te maken van het tafelvoetbal. Een aantal jongeren hebben gevraagd of het mogelijk is om hierin een toernooi te organiseren. Een leuk idee om samen met studenten te organiseren!

Locatie ouder-kind

In het ouder-kind huis zou een roulette aan activiteiten georganiseerd kunnen worden. Zo kun je denken aan een knutselactiviteit, een buitenactiviteit, een spelletje, etc. Zo kun je met kleine groepjes aan de slag wat zowel voor de ouder als het kind fijn is. Je hebt dus redelijk wat vrijheid in de organisatie van deze activiteit! Een activiteit wordt het liefst gezien in het weekend of in de (zomer)vakantie!

 

Vluchtelingenwerk

 

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Onze visie: vluchtelingen moeten meer juridische en maatschappelijke veiligheid vinden en Nederland moet meer bijdragen aan het oplossen van grote vluchtelingencrises. 

Activiteiten:

Voor het project “Dichter Bij Huis” zoeken wij lokaal vrijwilligers die ons willen ondersteunen. Bij dit project brengen we vluchtelingen in contact met bewoners uit hun eigen buurt. We helpen deze nieuwe inwoners hun weg vinden in de samenleving en laten inwoners van de stad kennismaken met hun nieuwe buren. Deze bijeenkomsten worden begeleid door vrijwillige groepsbegeleiders. Ben jij gastvrij, sociaal ingesteld en haal je plezier uit de onderlinge interactie? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Stadsbomen Tilburg
 
Het TUC bestuur heeft afgelopen jaar meegeholpen de stad Tilburg een stukje groener te maken. Dit hebben ze gedaan door samen met Stadsbomen Tilburg ‘Wingerds’ te planten op verschillende, kale plekken in Tilburg. Er zijn nog veel meer plekken die een stukje groener mogen worden, en daar kan Stadsbomen Tilburg jouw hulp goed bij gebruiken!
Benieuwd hoe het planten van een Wingerd nou precies gaat? Kijk dan het onderstaande instructiefilmpje.