Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze cookies en algemene voorwaarden.

Activiteiten

TUC

VOOR

TILBURG

 

De Tilburg University Cantus is meer dan een feest alleen. Elke bezoeker zet zich voorafgaand aan de cantus in voor de Tilburgse maatschappij. Handen uit de mouwen dus! We hebben al wat activiteiten voor je onder elkaar gezet. Interesse in een van deze activiteiten? Laat het dan weten via externtuc@gmail.com!

 

Philadelphia

 

Mensen met een beperking ondersteunen om prettig te leven. Philadelphia Tilburg bevat twee woonruimtes. Een van de huizen is bedoeld om jong volwassene met een beperking te helpen om uiteindelijk zelfstandig te kunnen wonen. Het andere huis is voor ouders die (nog) niet zelfstandig voor hun kind(eren) kunnen zorgen en hierbij dus ondersteuning krijgen. Vrijwilligers van Philadelphia zorgen ervoor dat zij zo normaal mogelijk kunnen leven, en daar kan jij ook een handje bij helpen!

Activiteiten:

Er zijn bij de bewoners persoonlijke wensen voor activiteiten, maar studenten kunnen ook zelf een activiteit bedenken. Philadelphia beschikt over een zaaltje waar gebruik van gemaakt mag worden. Heb je vragen of ben je benieuwd naar de persoonlijke wensen van de bewoners? Stuur een mailtje naar externtuc@gmail.com.

 

Vluchtelingenwerk

 

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Onze visie: vluchtelingen moeten meer juridische en maatschappelijke veiligheid vinden en Nederland moet meer bijdragen aan het oplossen van grote vluchtelingencrises. 

Activiteiten:

Voor het project “Dichter Bij Huis” zoeken wij lokaal vrijwilligers die ons willen ondersteunen. Bij dit project brengen we vluchtelingen in contact met bewoners uit hun eigen buurt. We helpen deze nieuwe inwoners hun weg vinden in de samenleving en laten inwoners van de stad kennismaken met hun nieuwe buren. Deze bijeenkomsten worden begeleid door vrijwillige groepsbegeleiders. Ben jij gastvrij, sociaal ingesteld en haal je plezier uit de onderlinge interactie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Ook is er de mogelijkheid bemiddelaar te worden in mentorschappen. Help mee met vluchtelingen te koppelen aan burgers die hetzelfde beroep beoefenen. Burgers helpen dan de vluchtelingen te achterhalen of hun beeld van hetzelfde beroep overeenkomt. Lijkt het jou wat om dit te organiseren? Zoek dan contact met externtuc@gmail.com.

 

Stadsbomen Tilburg
 
Het TUC bestuur heeft afgelopen jaar meegeholpen de stad Tilburg een stukje groener te maken. Dit hebben ze gedaan door samen met Stadsbomen Tilburg ‘Wingerds’ te planten op verschillende, kale plekken in Tilburg. Er zijn nog veel meer plekken die een stukje groener mogen worden, en daar kan Stadsbomen Tilburg jouw hulp goed bij gebruiken!
Benieuwd hoe het planten van een Wingerd nou precies gaat? Kijk dan het onderstaande instructiefilmpje.