TIJDELIJK PROJECT: MOVE-MAATJE

Bij Stichting Move hebben we van een aantal scholen signalen ontvangen dat bepaalde leerlingen juist in deze tijd extra aandacht nodig hebben, maar dat docenten of ouders hier niet altijd voldoende tijd voor kunnen vrijmaken. Als Move willen we graag studenten inzetten om juist de meest kwetsbare leerlingen te ondersteunen in deze moeilijke periode. Daarom beginnen we met een tijdelijk nieuw project: Move Maatje!

Wat houdt Move Maatje in?
Als Move koppelen we studenten aan een basisschoolleerling (10-12 jaar). We zouden aan de studenten willen vragen of ze twee keer per week een half uurtje willen bellen/videobellen met deze leerling. Het hoofddoel van dit gesprek is om laagdrempelig met de leerling te kletsen over hoe het gaat met het schoolwerk en met de leerling zelf. Vanuit Move krijg je de juiste handvatten voor de gesprekjes, zoals leuke creatieve opdrachten die jullie samen kunnen uitvoeren.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan Move Maatje?
We vragen een tijdsinvestering van ongeveer 2 uur per week gedurende een periode van 4 weken, met de mogelijkheid van verlenging. Indien je meerdere leerlingen zou willen begeleiden kan dit ook, per extra leerling kun je ongeveer 1 uur extra per week verwachten.

Hoe meld ik me aan?
Je kunt je aanmelden door te mailen naar danique@stichtingmove.nl, daarin je telefoonnummer te vermelden en daarbij ook aan te geven hoeveel leerlingen je zou willen begeleiden. Vermeld ook of je al eerder met een Move-project hebt meegedaan. Doe dit vóór vrijdag 3 april.

!! Op dit moment zijn we bezig met inventariseren hoeveel scholen en kinderen mee willen doen. We proberen iedereen die zich op geeft te koppelen, maar dit zal ook afhangen van het aantal kinderen dat zich aanmeldt.