– Flexibele data –

Philadelphia is een woonlocatie in Tilburg waar alleenstaande ouders en jongeren met een verstandelijke beperking (VB) en een licht verstandelijke beperking (LVB) wonen. Op dit moment verschaffen zij de volgende activiteiten:

• Een bewoner met autisme zou het leuk vinden, als er iemand mee zou willen gaan ‘zoeken’. Hij (35 jaar) heeft zelfs een eigen metaaldetector. Hij weet waar te moeten zoeken, maar de drempel om het alleen te doen is voor hem helaas te hoog. Als er iemand met hem mee zou kunnen gaan, is de kans op het vinden van een schatkist een stuk hoger 😉
  • Een bewoner vindt het leuk om creatief bezig te zijn. Lijkt het jou leuk om samen lekker te knutselen en te schilderen? Laat het ons weten!
  • In deze tijd zijn er veel bewoners die het leuk vinden om er even op uit te gaan en samen een stukje te wandelen. Wie weet ontstaan er mooie gesprekken.

*Met de kijk op de huidige corona maatregelen zijn activiteiten in groepsverband helaas niet haalbaar. Hopelijk zal dit snel mogelijk zijn. Lijkt het jullie tof om in de toekomst een leuke activiteit neer te zetten bij Philadelphia? Klik dan hier en mail ons.

Inschrijven activiteiten Philadelphia

Verdere informatie over Philadelphia:

De locatie Groeseind van Philadelphia in Tilburg heeft twee takken: het trainingshuis en de gezinslocatie.

Bij het trainingshuis wonen 16 bewoners met een verstandelijke beperking of een licht verstandelijke beperking, die door middel van training leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Het verblijf is tijdelijk, met als doel om door te stromen naar een permanente woonsituatie die past bij de mogelijkheden van de bewoner.

Wonen bij Groeseind Trainingshuis
De bewoners hebben een eigen appartement. Er is een gemeenschappelijke leefkeuken, die op gezette tijden geopend is.

Begeleiden en trainen
Er wordt gewerkt aan de hand van het fasemodel. Bewoners leren er in iedere fase weer nieuwe vaardigheden bij, waarin ze steeds meer zelf gaan doen. Individuele begeleiding staat centraal. Overdag volgen zij een opleiding of gaan ze naar het werk of de dagbesteding. Er is de mogelijkheid om ’s avonds gezamenlijk te eten of tijdens het koffiemoment een spelletje met elkaar te spelen.

In de gezinslocatie wonen 13 alleenstaande ouders en stellen met kinderen. Beide ouders hebben bij Groeseind een zorgindicatie. Ook zwangere dames kunnen terecht bij Groeseind.

Wonen bij Groeseind Gezinslocatie
Iedere bewoner of stel heeft een driekamerappartement waar men zelf kan koken en eten. Een aantal appartementen heeft een klein balkon.

Begeleiden en trainen
We ondersteunen de bewoners bij het opvoeden van de kinderen, de administratie en het huishouden. Daarnaast werken we aan sociale vaardigheden en het opbouwen van een sociaal netwerk. De kinderen gaan overdag naar school. De ouders volgen een opleiding of gaan naar het werk of de dagbesteding. ‘s Avonds worden er bijeenkomsten georganiseerd waar de ouders elkaar kunnen ontmoeten. Indien nodig worden de bewoners ondersteund bij gesprekken op school of bezoeken aan het consultatiebureau.